Előfizetői tartalom

Végre megállapodtak a hedge fundok uniós szabályozásáról

Portfolio
Másfél éves vitatkozás után végre sikerült megállapodniuk az európai pénzügyminisztereknek az EU-ban működő hedge fundok és magántőkealapok működési feltételeiről. Heves vita zajlott ugyanis az európai hedge fundok 80 százalékának otthont adó britek és a szigorú szabályozást követelő franciák között, végül a kompromisszumos megoldás szerint az alternatív befektetési alapok egy "európai útlevelet" kaphatnak, amivel bármely EU-s országban külön engedélyezés nélkül működhetnek, de a felügyeletükben a közös Uniós felügyelet is részt vesz.

Ahogy az várható volt, az Unió soros elnökségét betöltő belgák kompromisszumos javaslatával a heves viták és folyamatos halasztások után végre ma megegyezés született az EU pénzügyminiszterei közt az európai alternatív befektetések szabályozásáról szóló irányelvről, az úgynevezett AIFM direktíváról. Az egyezmény értelmében az alternatív befektetők (hedge fundok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés