Előfizetői tartalom

Simán átment az alkotmánybíróságon a nyugdíjtörvény

Portfolio
Nem kell aggódniuk a románoknak, hiszen az alkotmánybíróság nem talált kivetnivalót az új nyugdíjtörvényen. Még júniusban a bírák nem egyeztek bele abba, hogy drasztikusan csökkentsék a nyugdíjasok járandóságát, ennek megfelelően most ezzel már nem is próbálkozott a kormány, ezzel szemben inkább korhatáremeléshez, és a nyugdíjak emelésének csökkentése mellett kardoskodtak a politikusok.

A romániai legfelsőbb bíróság nem gördített akadályt a kormány által megszavazott intézkedések elé, ami szükséges feltétele az IMF hitel folyósításának. Bizonytalanság azért volt a levegőben, mivel júniusban ugyanez a testület alkotmányellenesnek találta a drasztikus nyugdíjcsökkentést. Most viszont elfogadták, hogy a rendszer hosszú távú fenntarthatóságának biztosítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés