Előfizetői tartalom

Nem érezhetik magukat biztonságban a németek sem

Portfolio
Felmérések sokasága bizonyítja, hogy Németországban a munkavállalók többsége nincs felkészülve az öregkorra. A jövedelembiztonság mindenkinél fontos szempont, az emberek azt is belátják, hogy nem várhatják csak az államtól a nyugdíjas kori betevőjüket, azonban csak kevesen jutnak el arra szintre, hogy tegyenek is ez ellen valamit. A nyugdíjrendszer második pillérét jelentő vállalati nyugdíjalapokban, és a harmadik pillérben ennek megfelelően nem olyan sokan vesznek részt, pedig ez lenne az elvárható.

A Gothaer német életbiztosító társaság felmérése szerint a németek mindössze 38 százaléka rendelkezik megtakarítással a nyugdíjrendszer második pillérét jelentő, vállalati nyugdíjalapokban. A felmérést 1,000 munkavállaló körében végezték el, a vállalati nyugdíjalapokat pedig a 40-49 évesek fele, míg a 30-39 éves korosztály mindössze 42 százaléka használja - írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés