Előfizetői tartalom

Brüsszel akarata kivégezheti a növekedést

Portfolio
Az új tőke-megfelelési szabályrendszer több kockázatot is hordoz magában, a belga nyugdíjalapok szövetségének elnöke szerint az új rendszer arra kényszeríti a piaci szereplőket, hogy rövid távon gondolkozzanak és fektessenek be. A nyugdíjalapoknál mindez azt jelenti, hogy túlságosan sok kötvényt kellene tartani, ami kötvénypiaci buborék kialakulásához vezethet, illetve csapást mérhet az EU gazdasági növekedésére.

Európa a saját sírját ássa azzal, ha átviszi azt a szabályozói kezdeményezést, ami a nyugdíjalapokat kötvényvásárlásra "kényszerítené". Philip Neyt, a belga nyugdíjalapok szövetségének (BAPI) elnöke szerint a javaslat veszélyezteti a gazdasági növekedést, pontosan ezért úgy véli a szakértő, hogy inkább a részvényvásárlást kellene ösztönözni - írja az Investment...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés