Előfizetői tartalom

A nyugdíjasok hozzák a vállalatokra a frászt

Portfolio
Az S&P kosárban szereplő vállalatok 11 éve nem voltak ilyen rossz helyzetben, legalább is, ha az általuk szponzorált nyugdíjalapokat nézzük. A vállalati nyugdíjprogramok a rossz befektetési teljesítmények és az alacsony kötvényhozamok miatt deficitesek, a hiány 400 milliárd dolláros, ennek egy részét pedig valamilyen módon a vállalatoknak kell kiegyenlíteniük. A Credit Suisse elemzői szerint még a várakozásokba nem épült be a nyugdíjkiadások előnytelen alakulása, ami sok esetben a nyereség akár 10 százalékát is elviheti.

Az amerikai vállalati nyugdíjalapoknak 1999 óta a legnagyobb hiánnyal kell megküzdeniük, ami a Credit Suisse szerint azért rossz hír, mivel a szponzor vállalatoknak törvényi kötelezettségüknek eleget téve a profitjukat vagy a saját készpénz-eszközeiket kell felhasználniuk ahhoz, hogy a hiányt csökkentsék. Mindez pedig forrásokat szívhat el a vállalatoktól, és például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés