Előfizetői tartalom

Intézményi befektetők repítették csúcsra a befektetési alapokat

Portfolio
Újabb rekord magasságba emelkedett a hazai befektetési alapok által kezelt vagyon nagysága augusztus során, ezzel már több mint egy éve folyamatos az emelkedés. A BAMOSZ adatai szerint a hazai alapok vagyona elérte 3,668 milliárd forintot, amely több mint 3 százalékos emelkedést jelent az elmúlt hónaphoz képest. Leginkább az intézményi befektetők által vásárolt zárkörű alapok járultak hozzá a tőkebeáramláshoz, a volumenek alapján úgy tűnik, hogy nyugdíjpénztári oldalról jött a kereslet oroszlánrésze, de jelentősebb tőke érkezett a garantált alapokba is. A hozamok ezúttal nem igazán járultak hozzá a vagyonnövekedéshez a legtöbb alapkategória plusz-mínusz egy százalékban zárta a hónapot.

A részvénypiacokon nem sikerült igazán jól a nyár utolsó hónapja, a legnagyobb nyugati tőzsde indexek, az S&P 500 és a DAX is 4-5 százalékkal csökkent augusztus során. A befektetői hangulatot ismét az újabb recessziótól való félelem határozta meg. A magyar piacon némileg jobb volt a helyzet, köszönhetően a hónap utolsó napján bekövetkezett komoly szárnyalásnak, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés