Előfizetői tartalom

Lehetetlenség fenntartani az 50 éves nyugdíjkorhatárt

Portfolio
Hamarosan nyugdíjreformra kényszerül Észak-Ciprus is, a mindössze 300 ezer lakosú köztársaság az egyre több nyugdíjas és egyre magasabb munkanélküliség miatt kényszerül korhatár-emelésre. A társadalombiztosítás bevételei nem bírják a nyomást, a kiadásoknak mindössze a 75 százalékára van fedezet, azonban ez nem is lehet meglepő, hiszen az országban jelenleg mindössze 50 év a kötelező nyugdíjkorhatár. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium több alternatív javaslatcsomaggal áll elő ezen a héten, a kormány támogatása mellett várhatóan már az év végén már új törvény lesz.

Az Észak-Ciprusi Török Köztársaság a következő hónapokban hozzányúl a nyugdíjrendszerhez, Türkay Tokel munkaügyi és szociális miniszter szerint 6 alternatív, többek között korhatár-emelést is tartalmazó javaslatot fognak benyújtani a kormánynak ezen a héten - írja az Investment & Pensions. Mindegyik modellben folyamatosan a jelenlegi 50 évről 60 évre nőne a kötelező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés