Előfizetői tartalom

Gyors megállapodás a hitelezők és Dubaj között

Portfolio
A hitelezők 99 százaléka megbízik a Dubaji holdingban, és belegyezésüket adták, hogy a következő 8 évben időt kap a cég a hiteleinek a visszafizetésére. Szakértők szerint meglepő, hogy ilyen gyorsan nyélbe ütötték az üzletet, ami csak heteken belül zárulhat le teljesen. Érdekesség, hogy a kormány bejelentésére csak egy nappal azután került sor, hogy a DW egy fél milliárd dolláros hitel visszafizetését megtagadta.

Elfogadta hitelezők döntő többsége a Dubai World hitelátstrukturálási tervezetét, aminek keretében a hitelezők időt adtak arra a vállalatnak, hogy 24.9 milliárd dolláros adósságát rendezze. Dubai számára mindenképpen üdvözítő a hír, azonban a bejelentésre egyetlen nappal azután került sor, hogy a konglomerátum újabb haladékot kért, egy lejáró 555 millió dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés