Előfizetői tartalom

Sokkal szigorúbban fogják büntetni a korai nyugdíjazást

Portfolio
A horvát pénzügyminisztérium számításai szerint elengedhetetlen a korai nyugdíjazás feltételeinek szigorítása az országban. A nyugdíjrendszer fenntarthatóságát első körben úgy próbálják javítani, hogy nagyobb nyugdíjcsökkentést kap az a munkavállaló, aki a kötelező korhatár előtt akar nyugdíjba vonulni. Később viszont a nyugdíjkorhatárt is emelni kell vélhetően, összhangban a környező országokkal.

A horvát kormány július végén beterjesztett törvényjavaslata szerint átírnák a nyugdíjbiztosítási törvényt, a változtatások pedig október elsejétől léphetnek hatályba. A fő cél a korai nyugdíjazás feltételeinek szigorítása, hiszen a most hatályos 2008-as törvény túl nagy könnyítést tett a nyugdíjasoknak (évente a "büntetés" 1.8 százalék volt). Eddig olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés