Előfizetői tartalom

Gigantikus hiánnyal küszködik Amerika legnépesebb állama

Portfolio
A napilapok támadásait megelégelve billentyűt ragadott Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger, aki a Wall Street Journal pénteki számában közölt cikket a nyugdíjrendszerről és annak problémáiról. A kormányzó szerint a korábbi választási ciklusokban elfogadott túlságosan engedékeny lépések káros hatásait nyögi most az állam, nyugdíjreform nélkül pedig a csőd felé haladnak. Adóemelésekhez és a hitelfelvételhez nem akar nyúlni Schwarzenegger, ezért inkább több szigorítást is bevezetnek, így például megváltoztatják a nyugdíj-megállapítási formulát, nagyobb befizetést kérnek majd a közszolgáktól, és az indokolatlan engedményeket kigyomlálják.

Számtalan helyen lehetett már arról olvasni, hogy nagyon komoly problémák vannak Kalifornia államban, a közalkalmazottak és köztisztviselők számára fenntartott állami nyugdíjprogramok egyre nagyobb hiányt termelnek, megoldás hiányában pedig csődbe mehet az állam. Több helyi újság címlapon közölte, hogy a kormány hadjáratot akar indítani az állai alkalmazottak ellen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés