Előfizetői tartalom

Nem számít a hatalmas nyugdíjhiány a General Motorsnál

Portfolio
Régóta ismert, hogy a General Motors által fenntartott nyugdíjprogramok a válság miatt jókora hiányt halmoztak föl, azonban szakértők szerint a 26 milliárd dolláros hiány nem fogja a befektetők kedvét szegni a várható IPO-nál. A Morningstar és a Fitch szakértői szerint önmagában ez a tény még nem jelent könnyítést, hiszen a hiány így is tetemes, a következő években pedig a potenciálisan elérhető alacsony hozamok miatt egészen biztosan a GM-nek is hozzá kell járulnia pótbefizetéssel a nyugdíjprogramok életben tartásához. A vállalat szerint 2014-ig viszont nem kell ilyen jellegű tételekre számítani.

Szakértők szerint nem lesz hatással a közeljövőben várható IPO-ra az a tény, hogy a GM-nek összességében 26.3 milliárd dolláros hiánya van a nyugdíjalapjai miatt. A Morningstar részvényelemzője, David Whiston szerint mindegyik autógyártó hasonló problémával küszködik, éppen ezért a befektetők lelkesedését ez a tényező nem fogja befolyásolni - írja a Pensions & Investments.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés