Előfizetői tartalom

A hozamok röpítették tovább a hazai alapok vagyonát

Portfolio
Tovább nőtt a hazai befektetési alapok által kezelt vagyon mennyisége, újabb rekordot állítva be a hazai befektetési szektorban. Ám ezúttal nem az újonnan érkezett tőke, hanem az alapok által elért hozam játszotta a főszerepet. A piacon ugyanis július során kedvezően fordult a hangulat, ami mind a tőzsdeindexek, mind a hazai állampapírok hozamainak alakulását kedvező irányba fordította. Ennek köszönhetően a hónap során valamennyi alapkategória pozitív teljesítménnyel büszkélkedhetett, a zártkörű alapok mellett, a részvényalapok a legmagasabbal. Az új befektetési jegyek értékesítésénél már kevésbé kedvező a kép, hiszen a kötvényalapokból közel 10 milliárd forintot vontak ki a befektetők, de a népszerű garantált alapokból is a tőkekivonás volt jellemző a BAMOSZ adatai szerint.

Közel három hónapnyi részvénypiaci gyengélkedés után júliusra ismét felfelé vették az irányt a világ tőzsdeindexei. A BUX index közel 6 százalékot emelkedett a hónap során. A javuló hangulat elsősorban a kedvező vállalati gyorsjelentéseknek volt köszönhető, miközben a makró adatok továbbra is vegyes képet mutattak. A hazai kötvénypiacon vegyes volt a kép, a hosszabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés