Előfizetői tartalom

Biztonságos menedéket kerestek maguknak a nyugdíjpénztárak

Portfolio
A BAMOSZ legfrissebb adatai szerint 1.6 százalékkal nőtt az alapokban és azon kívül kezelt vagyon nagysága a második negyedévben, a teljes állomány 8,400 milliárd forint, a duplikációk kiszűrésével 7,500 milliárd forint volt. A piacot a kedvezőtlen nemzetközi befektetői környezetben a tőkeáramlás irányította, a befektetési alapokba 150 milliárd forintnyi friss tőke érkezet, míg a vagyonkezelt állomány a tőkekiáramlás miatt 30 milliárd forintos csökkenést mutatott. A pénztárak a borús környezetre való tekintettel inkább biztonságos menedéket kerestek a kötvénypiacon, míg ezzel éppen ellentétesen folyamatokat láttunk a biztosítói unit-linked termékeknél, ahol kifejezetten a külföldi részvények voltak a sztárok.

A forint esése nagyon jól jött. A hazai befektetési alapokban kezelt vagyon értéke 2010 második negyedévében 4.9 százalékkal (165 milliárd forinttal) 3,500 milliárd forintra emelkedett, mindebből 150 milliárd forint volt a friss tőkebeáramlás, és mindössze 15 milliárd a befektetéseken elért hozam. Utóbbi nem is csoda, hiszen a befektetési környezet nem volt túl barátságos....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés