Előfizetői tartalom

Sok esetben nem a nyugdíjasok érdekeit nézik a vagyonkezelők

Portfolio
Nagyon markáns véleményt fogalmazott meg az Ashmore kutatási vezetője, a szakértő szerint gyakorta előfordul, hogy az érdekellentétek oda vezetnek, hogy a nyugdíjalapok nem a befektetők érdekeinek megfelelően fektetnek be. Ha így történne, akkor sokkal nagyobb részt kellene kihasítaniuk a feltörekvő piaci befektetéseknek. Jerome Booth szerint legalább a vagyon 50 százalékát kellene a feltörekvő piacokon kihelyezni, amire hosszú távon viszont vajmi kevés esély kínálkozik.

A nyugdíjalapoknak legalább a vagyonuk 50 százalékát feltörekvő piacokon kellene befektetniük - véli az Ashmore kutatási vezetője Jerome Booth. A szakértő szerint az érdekellentétek az elmúlt időszakban növekedtek a nyugdíjalapok tagjai, a vagyonkezelők és a nyugdíjalapok igazgatótanácsa között, aminek az lett az eredménye, hogy olyan területeken fektettek be az alapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés