Előfizetői tartalom

Nem lehet szándékosan nyugdíjaztatni 2011 telétől Angliában

Portfolio
Még egy 2006-os törvénynek köszönhetően Angliában megtehette azt egy munkáltató, hogy az alkalmazottját önkényesen nyugdíjazza, ha az elérte a 65 éves nyugdíjkorhatárt. A mostani kormány azonban nem kér a sokat támadott diszkriminációból, ezért várhatóan 2011 októberétől megszűnik ez a lehetőség a munkáltató számára. A szakszervezetek azonnal üdvözölték a változtatást, míg a vállalati szektor berzenkedik a rövid átmeneti idő, és tervezési bizonytalanságok miatt.

Az angol kormány legújabb terve szerint megszüntetnék azt a gyakorlatot, miszerint a munkáltató kikényszerítheti a munkavállaló nyugdíjazását, ha az eléri a 65 éves életkort. A jelenleg még érvényben levő szabályozás 2006-tól engedélyezte, hogy a munkáltató - akár a munkavállaló akaratán kívül is - nyugdíjazza alkalmazottját, ha az betöltötte a 65. életévét. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés