Előfizetői tartalom

Brutális nyugdíjemelés - Szeptembertől 17 százalékkal több lesz a zsebükben az Argentinoknak

Portfolio
Az argentin elnöknő újabb nyugdíjemelésről döntött, szeptembertől 17 százalékkal emelkednek a jóléti kiadások, ami 4 milliárd dolláros plusz költséget jelent a költségvetésnek. 2010-ben összességében 26.5 százalékkal fognak emelkedni a jóléti kiadások, azonban ez a magas infláció és gazdasági növekedés ismeretében nem meglepetés. Az viszont elgondolkoztató, hogy nem lehet azonnal megvalósítani a kiadások emelését, hiszen az állami nyugdíjbiztosító különben csődbe juthatna.

Az argentin kormány döntése értelmében 2010 szeptemberétől drasztikusan emelik a nyugdíj és szociális juttatások mértékét, ezzel próbálnak a politikusok segíteni azokon a társadalmi rétegeken, akik a leginkább ki vannak szolgáltatva a magas inflációnak. Cristina Fernandez elnöknő bejelentése 4 milliárd dolláros plusz kiadást jelent a költségvetésnek - írja a Wall Street...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés