Előfizetői tartalom

Komoly munkába fogott a BAMOSZ a kormánnyal közösen

Portfolio
Az alapkezelők, hasonlóan a többi különadóban érdekelt szektorhoz tudomásul vették az extra adót, viszont a szereplők a kormány részéről megfogalmazódott elvárásokért cserébe sokkal támogatóbb, kooperatív munkát szeretnének látni a politikusoktól - nyilatkozta a zárószavazást követő első interjújában a Portfolio.hu-nak a BAMOSZ elnöke, Szalai Sándor. Iparági szintű nemzeti stratégiára van szükség az elnök szerint, aminek keretében fel kell térképezni, hogy melyek lehetnek azok a funkciók, amikkel Magyarország a korábbiaknál hangsúlyosabb szerepet tud majd betölteni az európai vagyonkezelési iparágban. Szalai Sándor szerint az év végén nagyobb rohamra lehet számítani a tartós befektetési számlák esetében, a befektetési alapok pedig a bankok forrásbőségét kihasználva több százmilliárd forintos friss tőkével gazdagodhatnak. Ezt meghaladóan az új befektetési alapokra vonatkozó törvény is a parlament elé kerülhet még az év vége előtt, aminek az elkészültét az európai harmonizációs követelmények hátráltatták.

A fő cél az iparági szintű nemzeti stratégia. Portfolio.hu: Mi a BAMOSZ véleménye a múlt héten elfogadott, az államháztartás egyensúlyát javító különadóval kapcsolatban? Szalai Sándor: Legyen szó bármelyik érintett szektorról is, egy ilyen intézkedést nehéz elfogadni, legfeljebb tudomásul lehet venni. A mostani extra adó egy olyan intézkedés, ami ad hoc megpróbálja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés