Előfizetői tartalom

Elindult a világ első lítium alapja

Portfolio
Könnyebben elérhetővé vált a kisbefektetők számára is a világ legjobb áramtároló képességével rendelkező lítium is, amit már széles körben használnak akkumulátorokhoz például hibrid és elektromos autók gyártásánál. Az új tőzsdén kereskedett alap megfelelő befektetés lehet a zöld energiába invesztálni vágyó befektetők számára is, hiszen a lítium kereslete szorosan kapcsolódik a megújuló energia térhódításához is, lévén, hogy ez az anyag a leghatékonyabb akkumulátor alapanyag jelenleg.

A Global X Funds elindította a világ első lítiumra koncentráló tőzsdén kereskedett alapját (ETF). A Global X Lithium ETF névre hallgató alap a világ legnagyobb lítium kitermelő és feldolgozó, valamint lítium akkumulátorgyártó vállalatainak teljesítményét tükröző Solactive Global Lithium Index alakulását követi. Az ETF 20 különböző ilyen vállalat részvényeibe fektet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés