Előfizetői tartalom

"Borzasztóan igazságtalan, és felesleges a különadó"

Szabics András Zsolt
A mai napon minden bizonnyal nagyobb változtatás nélkül át fog menni a parlamenten az a salátatörvény, amiben az államháztartás egyensúlyát javító különadó is szerepel. A terhet viselő intézmények között ott találhatók az alapkezelők is, akik értetlenül állnak a sarc előtt, hiszen ez a szektor korábban semmit sem kért és nem is kapott a kormánytól, és most mégis nekik kell a költségvetés foltjait betömködniük. Információink szerint a kormány első felindulásból olyan áldozatvállalást akart a szektortól, ami kínkeservessé tette volna a gazdálkodást, viszont a visszakozás után a 2.2 milliárd forintos keretszám már lenyelhető.

A kormány úgy látszik, nem akar meghátrálni, és még az IMF-el és az EU-val is képes szembeszállni, ha a különadóról van szó. A kormány már rég beterjesztette a T/581-es számú törvényjavaslatát, azonban mivel a sarc nagyobb részét a bankok viselik, ezért banki különadóként híresült el a törvény ezen cikkelye a hazai és nemzetközi médiában. A közbeszédben azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés