Előfizetői tartalom

A japán arany alap vagyona 8-szorosára emelkedhet egy év alatt

Portfolio
A világ legnagyobb államadósságával rendelkező Japánban, az első aranyba és egyéb nemesfémekbe fektető tőzsdén kereskedett alap által kezelt eszközök értéke akár nyolcszorosára is nőhet idén, ahogy a japán megtakarítók vagyonuk megóvása érdekében a biztonságot jelentő fizikai termékekbe menekülnek. Nem csak a kisbefektetők előtt nyílt most lehetőség, de a nagy mennyiségben államkötvényeket portfóliójukban tartó intézményi befektetők is mozdulhatnak a nemesfémek irányába - az egyik legnagyobb japán bank szerint.

Az egyik legnagyobb bank, a Mitsubishi UFJ Trust and Banking Corp. helyettes vezére szerint a jövő júliusra akár 337 millió dollárt is kezelhet az aranyba, ezüstbe, platinába és palládiumba fektető jen alapú ETF, amely az induló vagyon nagyjából tízszerese. Természetesen az új jen alapú japán ETF mellett a tokiói tőzsdén elérhetőek külföldi ETF-ek, köztük legnagyobb arany...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés