Előfizetői tartalom

Szalai: Az alapkezelők megadóztatása jövőre már elfogadhatatlan

Portfolio
Az alapkezelőkre vonatkozó idei új különadó legfeljebb egyszeri lehet. Kiterjesztése hosszabb időszakra károkat okozna az ágazatnak, amely kulcsfontosságú az államadósság finanszírozásában - nyilatkozta Szalai Sándor, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) elnöke a Reutersnak - írja az MTI.

A kormányzat azt tervezi, hogy a szektorra 2,2 milliárd forint adót vet ki, az egész pénzügyi ágazatra vonatkozó 200 milliárd forintos különadó részeként. A kormány, amelynek azért van szüksége az új adóra, hogy betömködje az idei költségvetési lyukakat, azt közölte, hogy az adónem jövőre is fennmaradhat. Szalai Sándor szerint teljesen elfogadhatatlan, hogy az ágazati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés