Előfizetői tartalom

Szemet gyönyörködtető hozamok a származtatott alapoknál

Portfolio
Eseménydús volt 2010 első fele, a görög adósságválság eszkalálódásáig minden rendben ment, azt követően viszont esés következett, mindez összességében viszont kiváló lehetőséget teremtett a hazai származtatott alapoknak. A jó időzítésnek köszönhetően találhattunk a félév során olyan alapot, ami 25 százalékos hozamot is el tudott érni, természetesen voltak leszakadók is, azonban a többség pozitív hozammal tudta zárni az első félévet. Az alapok nem panaszkodhattak, hiszen a kedvező hozamokat tükrözte a tőkeáramlás is, a kezelt vagyon egyelten év alatt közel 50 százalékkal emelkedett. A jövőben várhatóan folytatódni fog a korábbi trend, legalább is erre engednek következtetni az utóbbi hónapokban indult alapok jegyzései.

Szélsebesen növekszik a származtatott alapok vagyona. Sok tekintetben is különleges volt 2010 első féléve, a tőkepiacok egy ideig folytatták a menetelésüket, azonban az európai adósságválság kirobbanása után fordultak a piacok, az indexek pedig komoly leértékelődési nyomás alá kerültek. A hazai származtatott alapok számára ez a környezet potenciális lehetőséget tartogatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés