Előfizetői tartalom

Már nem annyira acélosak a várakozások, megint minden Kínán múlik

Portfolio
A gazdasági fellendülésről alkotott várakozások enyhülésének és a kínai gazdasági szigorításoknak következtében az autóipar legfontosabb alapanyaga, az acél árfolyama is esésnek indult. Bár az acélgyártó vállalatok részvényei még tartogathatnak pozitív meglepetéseket, az acél árfolyamával kapcsolatban már ennyire sem bíztatóak az elemzői várakozások.

Többek közt az autóipar legfontosabb alapanyagaként szolgáló acél árfolyama jelentős esést produkált április-május során, aminek köszönhetően az árak visszatértek a korábbi, év eleji szintekre. Az árfolyamcsökkenésben szerepet játszott a feldolgozóipari aktivitás lassulása mellett a nagyobb vásárlások elmaradása is.Az autók és egyéb gépek értékesítésének júniusi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés