Előfizetői tartalom

A spanyol nyugdíjrendszert is rendbe kell tenni

Portfolio
Komoly, reformértékű lépéseket tervez bevezetni a spanyol miniszterelnök az ország nyugdíjrendszerében, a rendszert ugyanis jelenlegi formájában nem fenntartható. A lehetséges eszközök között felmerült a korhatáremelés, és az állami nyugdíjhoz szükséges járulékfizetési évek számának növelése. Jose Rodrigez Zapatero szerint a pártok közötti konszenzuson kell alapulnia a döntésnek, ami elengedhetetlen a demográfiai változások miatt.

Jose Rodrigez Zapatero, spanyol miniszterelnök szerint az országban a nyugdíjrendszer reformjára van szükség, a leggyorsabb eredmények elérése érdekében pedig nyugdíjkorhatár emelésre és a nyugdíjak kiszámítási módjának megváltoztatására lesz szükség - írja a Global Pensions. A miniszterelnök szerint a jelenlegi 65 éves nyugdíjkorhatárt 67 évre kell majd fokozatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés