Előfizetői tartalom

Nagyon szépen teljesítettek a magyar nyugdíjpénztárak

Portfolio
Egy friss OECD anyag szerint tavaly a nyugdíjalapok átlagosan 6.7 százalékot hoztak, azonban ennek ellenére a kezelt vagyon még mindig elmarad a 2007. decemberi csúcsoktól. Egyes OECD országokban, így például Magyarországon is viszont már sikerült új csúcsra eljutni, ez pedig többek között a hazai piac teljesítményének volt köszönhető.

Az OECD friss adatai szerint a nyugdíjalapok vagyona még mindig elmarad a válság előtti szintekhez, annak ellenére, hogy az átlagos hozam 2009-ben 6.7 százalék volt. A vagyon 2007 decemberében volt a legnagyobb, a válság okozta esések és a korrekció után viszont még mindig 9 százalékkal maradunk el a több mint két éves csúcstól - írja a Financial Times. Az átlag természetesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés