Előfizetői tartalom

Mélyponton az olajár emelkedésére fogadók aránya

Portfolio
A korábbi optimista gazdasági felépülést megrendítő kedvezőtlen adatok hatására az olaj árfolyama is esni kezdett, ami a hedge fundok hozzáállására is alapvető hatással volt. A július hatodikai hétre az olajár további emelkedésére játszó fedezeti alapok aránya több mint egy éves mélypontra, nettó 31 százalékra esett, ami óvatosságra és kivárásra utal. Bár a felmérést követően az olajár újra emelkedésbe kezdett, a bizalom helyreállásához a gazdasági fellendülést biztosabban alátámasztó adatok megjelenésére lehet szükség.

Az olajár további növekedésére spekuláló hedge fundok aránya több mint egy éves mélypontra csökkent a múlt heti emelkedést megelőzően. A július hatodikával végződő héten, a New-Yorki árutőzsdén long pozícióban lévő, vagyis emelkedést váró spekulánsok aránya 31 százalékra csökkent, ami 2009 áprilisa óta nem látott pesszimizmust mutat. Az olaj ára ezt követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés