Előfizetői tartalom

Megállás nélkül gyarapodtak a pénzpiaci alapok

Portfolio
Töretlen népszerűségnek örvendenek a hazai befektetési alappiac domináns szereplőjének számító pénzpiaci alapok, amik úgy látszik az utóbbi időben versenyképes hozamokat tudtak hozni a bankbetétekkel összehasonlítva. Az idei év első félévében a stabil tőkebeáramlás következtében az alapok által kezelt vagyon értéke megközelítette az 1400 milliárd forintot, miközben egy évvel ezelőtt még csak reménykedtünk a 1000 milliárd forintos lélektani határ átlépésében. A pénzpiaci alapokra jellemző, hogy árfolyamuk alig ingadozik, így csekély kockázat mellett viszonylag stabil hozamot tudnak ígérni a befektetőknek. 2010 első felében a legjobban teljesítő alapok 2,5-3 százalékos hozamot értek el, azonban a többi befektetőnek sem kell aggódnia, hiszen a legtöbb alap 2 százalék feletti teljesítménnyel büszkélkedhetett.

Folyamatos tőkebeáramlás stabil hozamok mellett. A pénzpiaci alapok, amibe beletartoznak a legrövidebb, három hónapnál rövidebb átlagos futamidejű portfólióval rendelkező likviditási alapok, valamint az ennél hosszabb (maximum egy éves átlagidővel), de szintén rövid futamidejű eszközöket vásárló - és a fő kategóriával megegyező nevű - pénzpiaci alapok, a legnépszerűbbek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés