Előfizetői tartalom

Elfogadták a nyugdíjreformot Görögországban

Portfolio
A nyugdíjrendszer átfogó reformját tartalmazó törvényt tegnap elfogadta a görög parlament, a miniszterelnök szerint a lépéssel biztosítják azt, hogy a jelenleg 20-30 éves korosztály is biztonsággal kaphasson évtizedek múlva nyugdíjat. A szavazással egyidejűleg sztrájkot hirdetett a két legnagyobb szakszervezet, ennek megfelelően akadozás volt a légi-, komp- és közösségi közlekedésben.

A görög parlament elfogadta a nyugdíjrendszer reformjáról szóló törvénytervezetet, amire azért volt szükség, mivel a rendszer túlságosan bőkezű volt, a nyugdíjak biztonságos kifizetése pedig beavatkozás nélkül veszélybe került volna. Az ország két legnagyobb szakszervezete sztrájkot hirdetett, azonban ez sem tántoríthatta el a kormányzó pártot a csomag elfogadásától....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés