Előfizetői tartalom

A mérgező görög koktél nem ütötte ki a részvényalapokat

Portfolio
Az európai adósságválság érezhetően elrontotta a befektetői hangulatot, azonban mindez nem volt elengedő ahhoz, hogy a hazai részvényalapok első féléves hozamai teljesen eltűnjenek. Az alapok többsége az adatok szerint pozitív hozammal zárta 2010 első felét, a legjobbak a feltörekvő piaci alapok voltak, amik közel 20 százalékos hozammal örvendeztethették meg a befektetőket. Hosszabb távra visszatekintve is azt mondhatjuk el, hogy 5 éves időtávon már inkább a pozitív tartományban pihennek az alapok, viszont a válság még mindig érezteti a hatását, és csak reménykedhetünk, hogy a legrosszabbat már átvészeltük.

Baj nélkül átvészeltük eddig a görög válságot. Nem volt könnyű 2010 első negyedéve a hazai alapkezelők számára, hiszen még hónapokkal ezelőtt úgy lehetett gondolni, hogy a válság legrosszabbján már túl vagyunk, addig most azért esedezünk, hogy ne fulladjon a világgazdaság egy újabb recesszióba rövid időn belül. A nemzetközi befektetői környezet megváltozása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés