Előfizetői tartalom

"Nem jött jól a dollár gyengülése" - írja a volt kínai jegybankelnök

Portfolio
A korábbi kínai jegybankelnök, Dai Xianglong szerint a dollár gyengülése fáj Kínának, hiszen a világ legnagyobb devizatartalékával rendelkező ország a tartalékot főként dollár eszközökben tartja. Szakértők szerint annak ellenére, hogy korábban a diverzifikáció mellett tették le a vezetők a voksukat, még mindig legalább 65-70 százalékban dollár alapú eszközöket vásárolnak a devizatartalékból.

A dollár elmúlt egy hónapban látott értékvesztése (a jüannal szemben) megnövelte a kínai devizatartalékok leértékelődési kockázatát, a dollárban denominált eszközök ugyanis a portfólió 60 százalékánál is többet tesznek ki - írja kommentárjában Dai Xianglong, az ország nemzeti nyugdíjalapjának vezetője. Nem egészen egy hónappal ezelőtt érkezett a bejelentés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés