Előfizetői tartalom

Felejtsük el a kőbe vésett nyugdíjkorhatárt!

Portfolio
Hivatalosan csak holnap kerül nyilvánosságra az Európai Bizottság nyugdíjról szóló zöld könyve, azonban a szakértői anyag legfontosabb részei már kiszivárogtak. Az EB szerint az alacsony gazdasági növekedés, a magas államadósság és munkanélküliség teremtette légkör egyre fullasztóbbá válik, a nyugdíjkorhatár emeléssel azonban csökkenteni lehet a költségvetésre nehezedő nyomást, valamint javítani lehet a nyugdíjrendszerek fenntarthatóságát. A rugalmas nyugdíjkorhatár a várható élettartam változását követné, ez a megoldás koránt sem új keletű, szakértők már régóta javasolják, azonban tényleges bevezetésre nem sok országban került sor.

Az európai kormányoknak meg kellene fontolniuk a nyugdíjkorhatár emelését, hiszen mindezzel két legyet lehetne ütni egy csapással, egyrészt csökkenteni lehetne a nyomást a költségvetésen, míg a nyugdíjrendszerek fenntarthatósága is javítható lenne - véli az Európai Bizottság. Még hónapokkal ezelőtt érkezett a hír, hogy nyáron egy zöld könyvet fog kiadni az EB, amiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés