Előfizetői tartalom

Felesleges terhet viselnek a munkavállalók

Portfolio
Megújulás előtt az ausztráliai nyugdíjrendszer, legalább is egy új tanulmány erre enged következtetni. Szakértők szerint a nyugdíjalapok által elérhető megtakarítási lehetőségek sok esetben túlságosan drágán vehetők csak igénybe, ezért egy új, olcsóbb opcióra is szükség lenne, megfelelő szabályozás mellett. A végelszámolásban mindez nagyon sokat jelentene, hiszen egy átlagos munkavállalónak 7 százalékkal nőhetne a megtakarítása, miközben a szektor is jól járna, hiszen több pénzt lehetne az alapokba csábítani.

Az ausztráliai nyugdíjrendszer magánpillére túlságosan magas költségek mellett működik, éppen ezért szükség lenne, ha olyan megoldást is tudnának a szereplők elérhetővé tenni a tagoknak, amik sztenderdizált körülmények között olcsóbban tudnak működni - írja a Bloomberg. Az alacsonyabb költségek a végelszámolásban nagyon sokat segítenének, egy átlagos megtakarító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés