Előfizetői tartalom

A tőzsdén kereskedett alapok lenyomhatják hagyományos társaikat

Portfolio
A tőzsdén kereskedett alapok, az úgy nevezett ETF-ek egyre nagyobb kihívást jelentenek a hagyományos befektetési alapok számára, hiszen amellett hogy rugalmasan kereskedhetők a tőzsdén, rendszerint olcsóbbak is mint a hagyományos alapok. Ezen kívül a passzív alapok teljesítményét tökéletesen le tudják utánozni, miközben alapokba is be tudnak fektetni, így nem csak hogy működhetnek a hagyományos alapok mellett, helyenként már működnek helyettük is.

A tőzsdén kereskedett alapok egyre nagyobb kihívást jelentenek a hagyományos befektetési alapok számára, sőt időnként már előfordul, hogy be is kebelezik őket. Egyes ETF szolgáltatók már tervezik, hogy régebbi befektetési alapokat beépítik az új ETF üzleteikbe. Például Huntington Asset Advisors, amely aktívan kezelt tőzsdén kereskedett alapokat szolgáltat, olyan alapokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés