Előfizetői tartalom

Milyen extra befektetési lehetőségek rejlenek a gazdasági ciklusokban?

Portfolio
Számos befektető kereshet olyan tőzsdén kereskedett alapokat, amelyek nem egy előre meghatározott részvénykosár teljesítményét produkálják, hanem a portfóliójukat aktívan kezelik, valamilyen meghatározott stratégia szerint. Ilyen stratégiák alapulhatnak a gazdasági ciklusok változásán, az éven belüli ciklusok kihasználásán, vagy akár az egyes földrajzi régiók teljesítményén. Az egyes iparágak súlyozása a megfelelő időben többlet hozamot hozhat a befektetőnek, azonban a téves időzítés ronthatja az alap teljesítményét.

Manapság könnyen találni egy jól behatárolt területre koncentráló alapot szinte bármelyik szektorra vonatkozóan, legyen szó az autóiparról, vagy gyógyszeriparról. De vannak olyan befektetők is, amelyek nem egy konkrét iparág jövőjétől várnak sokat, hanem egy több szektorból álló diverzifikált, akár a teljes gazdasági palettából összeállított portfóliótól, ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés