Előfizetői tartalom

Mi hoz többet: a kötvény vagy a kötvényalap?

Portfolio
Ha a részvényeket már túl kockázatosnak tartjuk és a kötvények felé mozdulnánk megtakarításainkkal felvetődik a kérdés, mibe érdemes fektetni: kötvényalapba, vagy közvetlenül kötvényekbe? Gondolhatnánk, hogy a kettő hasonló hozammal kecsegtet, mivel a kötvény alapok is kötvényekbe fektetnek. A kamatok emelkedésével azonban a kötvényalapokon szerzett hozamok csökkennek, eközben egy államkötvény lejáratig tartásával a veszteségek elkerülhetőek. Hosszútávon összességében mégis elmondható, hogy a ciklusok kiülésével a kötvényalapokkal járhatunk jobban.

Gyakran emlegetett bölcsesség, hogy a befektetések mérlegelésénél nem a múltbeli, hanem a várható jövőbeli hozamokat kell figyelembe vennünk. Az egyéni befektetők ugyanis sokszor esnek abba a hibába, hogy a historikus teljesítmények alapján választanak a különböző befektetési alapok közül.Megfigyelhető, hogy amikor az 1 éves múltbeli hozamok alacsonyak, sőt negatívak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés