Előfizetői tartalom

Hiába a zivataros hónap, egyre több a pénz a hazai alapokban

Portfolio
Hiába volt május igen negatív hónap a tőkepiacokon, a hazai befektetési alapok továbbra is nettó tőkebeáramlást könyvelhettek el, amivel az általuk kezelt vagyon összege újabb rekord szintre emelkedett. A piaci bizonytalanság növekedése mellett az emelkedő kötvényhozamok és a csökkenő tőzsdei indexek hatására a részvény- és kötvényalapokból inkább tőkekivonás volt jellemző. Ezzel szemben a biztosabbnak számító pénzpiaci alapok továbbra is népszerűek. Ez utóbbi alapkategóriát támogathatja az is, hogy a jegybank behúzhatja a féket a további kamatcsökkentésben.

Annak ellenére, hogy májusban beborult az ég a tőkepiacok felett, a hazai alapkezelőknek sikerült további pénzeket csalogatniuk a befektetési alapokba, ezzel újabb csúcsra - 3470 milliárd forintra növelve az általuk kezelt vagyon összegét. Ez a BAMOSZ által ma közzétett adatok szerint 44,5 milliárd forinttal több, mint egy hónappal korábban. Az elmúlt hónapokhoz képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés