Előfizetői tartalom

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia az államnak a nyugdíjasokért

Portfolio
Megközelítőleg 20 százalékkal több pénzt kell utalnia Kalifornia államnak a közalkalmazottak nyugdíjalapjába a július elsejétől kezdődő üzleti évben, a 200 milliárd dollárt kelező CalPERS vezetői szerint a romló demográfiai helyzet és a gyenge befektetési teljesítmény miatt van erre szükség. A nyugdíjalap vezetősége elismeri, hogy nagy áldozatvállalást kérnek, azonban ez elengedhetetlen a vagyonkezelő stabilitásához.

A világ egyik legnagyobb nyugdíjalapja, a CalPERS vezetősége elfogadta azt a javaslatot, ami Kalifornia államtól 3.9 milliárd dolláros befizetést követel meg az állami alkalmazottak után a július elsejétől kezdődő új üzleti évben. A CalPERS szponzora az állam, így akárcsak egy vállalati nyugdíjalapnál, neki kell vállalnia a kedvezőtlen környezet negatív hatásait - írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés