Előfizetői tartalom

27 éve nem volt ilyen - Változhat a nyugdíjkorhatár a franciáknál

Portfolio
Nem tudja függetleníteni magát Franciaország sem a válság alól, a nyugdíjrendszer egyre növekvő hiánya miatt pedig reform értékű intézkedésekre van szükség. A hiányt a tervezet szerint korhatáremeléssel és adóemeléssel akarják betömni, azonban szakértők szerint a 60 éves nyugdíjkorhatárhoz tartozó pszichológia korlát letörése még nem teszi rendbe a rendszert teljesen. Utóbbi azt jelenti, hogy még a mostani intézkedések is elégtelenek, tehát a jövőben még hozzá kell nyúlni a rendszerhez.

Kemény harcok után végre szerdán bemutatta tervezetét a francia kormány, az állami felosztó-kirovó rendszer hosszú távú fenntarthatóságának érdekében többek között a nyugdíjkorhatárt 2018-ig fokozatosan 62 évre emelik, a mostani 60 évről. Az elmúlt hónapokban sorra jelentették be a különböző fejlett és fejlődő európai országok a korhatáremelést, a sorból pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés