Előfizetői tartalom

Nyugdíj: nagy lehetőség előtt a Fidesz

Portfolio
Már évekkel ezelőtt figyelmeztettek a szakértők, hogy meg kéne oldani a hazai magánnyugdíjpénztári rendszer szabályozásában tapasztalható áldatlan állapotokat, a Bajnai-kormány el is fogadott egy törvényt, amit viszont az Alkotmánybíróság visszaküldött a feladónak. Nagy kérdés, hogy a Fidesz hogyan vélekedik a kérdésről, az állásfoglalásukat viszont megkönnyítheti egy friss OECD tanulmány. Magyarország számára talán a legfontosabb következtetése a szakértőknek az, hogy a választható portfóliós rendszerünkhöz a legjobban passzoló nyugdíj-kifizetési forma az életjáradék. Persze még lehet csiszolni a rendszert, viszont a tagok számára a legjobb nyugdíjra, ismerve a kockázatokat így van lehetőség. Már csak az a fő dilemma, hogy ez a megállapítás képes lesz-e felgyorsítani a törvénykezési gépezetet, vagy megint Pató Pál úr módjára, a végsőkig feszítjük a húrt.

Magyarországon gyakorlatilag nem beszélhetünk a nyugdíjrendszer kapcsán járadékpiacról, azonban nem felejthető el, hogy a jelenlegi szabályok szerint 2013-tól csak ilyen formában vehetik fel a megtakarításukat a pénztártagok. A Bajnai kormány által kidolgozott törvény alkotmányossági vétó miatt egyelőre nem tudott életbe lépni, a Fidesz elképzeléseit pedig nem ismerjük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés