Előfizetői tartalom

Oszd meg és uralkodj! - Így bánnak el a profik a kockázatokkal

Portfolio
Egy jól diverzifikált, elsősorban intézményi befektetőknek kialakított portfólióval, egy klasszikus részvény - kötvény portfólióhoz képest akár 20-40 százalékos hatékonyság javulás érhető el. A TowersWatson elemzői olyan új alternatív befektetési eszközöket építettek a portfóliójukba, ami még hatékonyabb védekezést tesz lehetővé a piaci árváltozásokkal szemben, így a kötvényeken és részvényeken túl például árupiaci-, ingatlan- és viszontbiztosítási termékek is helyet foglalnak. Az elemzők továbbá nagyobb hangsúlyt fektetnek a feltörekvő piaci eszközökbe, amelyek kilátásait igen pozitívan ítélik meg. A jövő portfóliójában így a manapság még extrémnek számító eszközök fontos szerepet játszhatnak a kockázattal súlyozott hozamok növelésében.

Főleg az intézményi befektetők körében kérdőjeleződött meg a diverzifikáció hatékonysága, amikor a pénzpiaci válság hanyatló hónapjaiban valamennyi eltérő kockázatos piacon áresés következett be, mivel a befektetők a kockázatmentes eszközökbe menekültek. A kockázatok kiküszöbölésére hatékony módszer lehet egy jól diverzifikált portfólió kialakítása, hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés