Előfizetői tartalom

Mégis államosíthatják a nyugdíjpénztárakat, ha bukik a bankadó

Portfolio
Két nappal ezelőtt nyugodt szívvel vettük tudomásul, hogy a kormány nem akarja a magánnyugdíjpénztári rendszert államosítani, viszont egy hírportál szerint koránt sem került le a napirendről ez az ötlet. Szakértők szerint nem biztos, hogy a bankadóból a várt bevételek be fognak folyni, és ha ez így lesz, akkor nem nagyon marad más, mint az államosítás.

Az új magyar kormány bemutatta kedden az első cselekvési tervét, az Investment & Pensions (IPE) írása szerint viszont ettől még nyugodtan előfordulhat egy olyan forgatókönyv, ahol a nyugdíjrendszer második pillérét államosítanák. Korábban az volt a pletyka, hogy államosítanák a magánnyugdíjpénztárakat, azonban az EU és az IMF ellenállása miatt ez lekerült - egy időre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés