Előfizetői tartalom

Megszorongathatják a VB hivatalos szponzorát

Portfolio
A Coca-Cola angliai szakszervezetei bejelentették, hogy nagy valószínűséggel sztrájkot fognak tartani, mivel a cég nem egyeztetett velük a bérek és a nyugdíjak terén. A szakszervezetek azt nehezményezik, hogy a béremelés elmarad, plusz juttatásokat pedig csak nehéz feltételek mellett kaphatnak a munkavállalók. Ehhez jön az is, hogy a vállalat által fenntartott nyugdíjalap a jelenlegi formájában nem maradhat fenn, a dolgozóknak 60 év helyett 65 éves korig kell dolgozni ugyanazért a nyugdíjért, vagy ha ezt nem teszik meg, akkor a nyugdíjuk negyedét is elveszthetik. A Coca-Cola mindeközben azt állítja, hogy teljes mértékben együttműködtek a szakszervezetekkel, a visszajelzéseiket pedig meghallgatták.

A labdarúgó-világbajnokság szponzora, a Coca-Cola veszélyben van, a szakszervezetek ugyanis sztrájkkal fenyegetőznek, mivel véleményük szerint a munkavállalók béreinek és nyugdíjának felülvizsgálatakor nem konzultált a cég az érintett szakszervezetekkel - írja a Global Pensions. A szakszervezetek szerint a minimum az lett volna, a fair play szabályai szerint, ha az ő véleményüket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés