Előfizetői tartalom

Itt a bizonyíték! Brazília nyeri a VB-t

Portfolio
A labdarúgó világbajnokság közeledtével a gazdasági és pénzügyi elemzők igyekeznek hatékonyabbnál hatékonyabb modelleket kidolgozni az eredmények és helyezések meghatározására. Hol kreatív, hol inkább bonyolult matematikai eszköztárat felvonultató elemzések születtek bankok elemzőinek tollából, helyenként meglepő eredményekkel. Egy azonban szinte valamennyiben közös: a tuti, hogy Brazília nyeri a VB-t.

A legtöbb modell úgynevezett regressziós egyenletekkel próbálja különböző gazdasági adatok alapján megbecsülni a győzelmi esélyeket. Így sok elemzés épít az egy főre jutó GDP-re, a népesség számára, vagy a FIFA rangsorára, de például az Evolution Securities elemzői nem sajnálták az időt, hogy 42 féle mutató alapján alakítsák ki várakozásaikat. Ezek közt szerepel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés