Előfizetői tartalom

Rövidtávú haszonért kockáztatná a jövőt a kormány

Portfolio
Határozottan elutasítja a magánnyugdíjpénztárak "államosításával" kapcsolatban felröppent kormányzati elképzeléseket a Stabilitás Pénztárszövetség. Bár a pénztárak 100 százalékát tömörítő érdekképviseleti szervezet egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást a kormány terveiről, álláspontjuk szerint a tervezett változás a 3 millió magánnyugdíjpénztári tag több mint 2700 milliárdos vagyonát érintené kedvezőtlenül - írja a szövetség közleményében, amit az alábbiakban változatlan formában teszünk közzé.

A Stabilitás Pénztárszövetség álláspontja szerint a gazdasági válság okozta problémákat nem a magánnyugdíjpénztári tagok megtakarításainak rovására kellene rendezni. A tőkefedezeti rendszer kialakításának alapvető célja volt a nyugdíjrendszer biztonságos működésének, hosszútávú fenntarthatóságának megteremtése. Juhász Istvánné, a szövetség főtitkára kijelentette:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés