Előfizetői tartalom

Az EB támadásba lendült - Diszkriminálnak az olaszok

Portfolio
Egy hete fogadta el az olasz kormány azt a 30 milliárd dolláros csomagot, aminek részeként nyolc év alatt megszűnne a nők és a férfiak nyugdíjkorhatára közötti különbség. Az Európai Bizottság már többször kikelt a tisztességtelen és diszkriminatív korhatár ellen, azonban a mostani törvénnyel sincs az EB megelégedve, hiszen az túlságosan lassan szünteti meg a jogsértést. Az olasz jóléti miniszter jövő héten tárgyal Brüsszelben a lehetséges megoldásról, azonban ha a tárgyalás nem jár sikerrel, akkor az EB az Európai Bírósághoz fog fordulni.

Az Európai Bizottság újabb kérést fogalmazott meg Olaszország felé, az ország ugyanis túl lassan teszi egységessé a nyugdíjkorhatárt a nőknél és férfiaknál. Az olasz kormány még 2009-ben terjesztett elő egy olyan törvényt, amiben lefektették, hogy a nők nyugdíjkorhatára 2018-ra érné el a 65 évet a mostani 60 évről (a férfiaknál jelenleg 65 év a korhatár), azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés