Előfizetői tartalom

Nagy ívben elkerülik a külföldieket a csehek

Portfolio
A cseh önkéntes nyugdíjalapok 2010 első negyedévében 2.3 százalékos hozamot tudtak elérni, mindez pedig annak köszönhető, hogy a vagyon 80 százaléka van kötvényekbe fektetve, a részvények részaránya a portfólión belül pedig mindösszesen 5 százalék. Az alapok a hazai piacot részesítik előnyben, a hírek szerint például az elmúlt 15 hónapban nem vásároltak külföldi eszközöket az alapok, sőt volt olyan szereplő, aki drasztikusan csökkentette a külföldi kitettségét.

Nem történt drasztikus változás a cseh nyugdíjalapok portfóliójában 2010 első negyedévében, a 10 szereplő továbbra is a vagyon nagyobb részét kötvénybefektetésekben tartja, ennek megfelelően az első három hónap hozama 2.28 százalék volt. Az átlagos portfólió 80 százalékban kötvényeket tartalmaz, a részvények részaránya alig éri el a 5 százalékot, az ingatlanok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés