Előfizetői tartalom

Érzékenyen érintheti a nyugdíjasokat a BP kálváriája

Portfolio
Az április végi katasztrófa óta a British Petrol a piaci kapitalizációjának a harmadát elvesztette, a részvények mélyrepülése pedig a nagyobb intézményi befektetőkön keresztül a leendő nyugdíjasokat is érzékenyen érintheti. Szakértők szerint a legtöbb angliai nyugdíjalap a portfóliójának 2-4 százalékát BP részvényekben tartja, mindez pedig azt jelenti, hogy egy 50 százalékos leértékelődés a nyugdíjvagyon 1-2 százalékát is felemésztheti, és akkor még nem is volt szó a széles részvénypiacok teljesítményéről.

A hétfői szünnap után a tegnapi kereskedésben komoly leértékelődést szenvedett el a British Petrol energiaóriás, a hétvégi olajszivárgás megállítására tett kísérlet kudarca okozta a közel 14 százalékos esést, viszont nap közben 17 százalékos mínuszban is tartózkodott a papír. A Deepwater Horizon katasztrófája óta a részvény értéke harmadával csökkent, ez a tény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés