Előfizetői tartalom

India évtizedei következnek

Portfolio
India népességnövekedése és városiasodása Kína mellett egyedülálló a világtörténelemben. Jelenleg az indiai lakosság közel kétharmada lakik vidéken, de lassan felzárkózva a nyugati világhoz, egyre többen költöznek a városokba, ami a következő 20 évben újabb 250 millió embert jelent. A hatalmas méretű népvándorlás komoly feladatok elé állítja a várospolitikusokat is, hiszen a megnövekvő lakosság nettó 150 millió új munkahelyet, új lakásokat, közlekedést, víz és szennyvíz rendszert igényel, amelyhez nem utolsó sorban rengeteg pénz is kell, az MGI becslése szerint 2200 milliárd dollár 2030-ig. Emiatt várhatóan nagy forrás igény mutatkozik majd Indiában, ami azt is jelenti, hogy a városvezetők kénytelenek lesznek nagyobb szerepet szánni a magánszektornak a következő 20 évben.

Ilyen és ehhez hasonló témákkal behatóbban is foglalkozunk az elismert külföldi és hazai előadókat felvonultató Portfolio.hu Wealth Management 2010 Konferencián. Az indiai gazdaság. India földünk második legnépesebb országa, több mint 1,15 milliárd lakossal. Becslések szerint 2030-ra már ebben az országban élhetnek majd a legtöbben, mivel Indiában még mindig jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés