FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Kisebb nyugdíjjal is beérik az emberek

Portfolio
A válság mélyreható változásokat indított el Európában, talán ezek közül a legfontosabb, hogy nagyobb hangsúly helyeződött a nyugdíjrendszerre. Az Aon Consulting egyik friss felmérésből az derül ki, hogy a munkavállalók harmada még a válság miatt sem változtatna a nyugdíjba vonulás időpontján, bár az észak-európai országokban meg van a hajlandóság a nyugdíjazás kitolására, részben azért, mert a komoly részvénykitettséggel rendelkező nyugdíjalapok komoly veszteséget könyveltek el 2008-ban. A többség természetesen a válság hatására újragondolta a lehetőségeit, az emberek negyede szerint pedig pótlólagos megtakarításra is szükség lehet a biztonságos öregkorhoz.

Egy friss felmérés szerint az európaiak harmada inkább korábban vonulna nyugdíjba, és bevállalná az ezzel járó alacsonyabb nyugdíjat, mint hogy tovább dolgozzon a magasabb nyugdíj reményében - derül ki az Aon Consulting felmérésből. A cég kilenc európai országban (köztük Dániában, Németországban, Írországban, Hollandiában és Angliában) készült felmérése - ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés