Előfizetői tartalom

Több pénzre lesz szükség, mint a Lehman-csőd után

Portfolio
Alapvetően változott meg az euróval szembeni álláspontja a világ meghatározó intézményi befektetőinek és jegybankjainak, ahogy a görög krízis felszínre hozta az eurózóna feszültségeit a befektetők sokkal inkább a további gyengülésre számítanak, és ez ellen igyekeznek bebiztosítani magukat. Eközben a világ jegybankjai is hajszálnyit csökkentették eurókitettségüket, annak ellenére, hogy igen neves közgazdászok szerint nem csak az euró van bajban, sőt, nem is a fizetőeszközzel van a gond, hanem "csak" fiskális krízist látunk.

Ennyire már rég nem... Komoly nyomás nehezedik az euróra, az elmúlt napok és hetek eseményei nyomán a világ meghatározó intézményi befektetői a Lehman Brothers 2008 szeptemberi bedőlése óta nem látott sebességgel igyekeznek csökkenteni kitettségüket a közös európai devizával szemben - írja a Bloomberg a Bank of New York Mellon Corp. adataira hivatkozva.Kapcsolódó cikkünk2010.04.29...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés